Wat is Alignment?

In de fysiotherapie gaat alignment over de natuurlijke uitlijning van het lichaam. Ideaal gezien is de lichaamshouding zodanig dat het functioneren optimaal is. Wanneer dit niet het geval is, leidt dit uiteindelijk tot klachten. Denk maar aan een deur op scheve scharnieren. Dit gaat 1000x goed bij gebruik, maar dan ontstaan er toch onvermijdelijk mankementen.

Ter verduidelijking hiervan een voorbeeld:

Het constant voorover zitten achter een bureau werkend op een beeldscherm zorgt ervoor dat onze rug, schouders en hoofd naar voren gaan staan. Deze verandering in houding geeft een stress op de rug, nek, schouders en armen o.a. omdat het lichaam altijd op zoek is naar een positie van balans en  evenwicht. Anders vallen we. Om deze verandering in positie op te vangen, zal er een compensatie (denk aan onder andere meer spanning) moeten plaatsvinden elders in het lichaam. Hoe meer compensaties, hoe meer risico op klachten.

Door deze aanpassingen verliest ons lichaam zijn natuurlijke uitlijning en “vervormt” het. De balans raakt verstoord. Een verschil ontstaat tussen onze rechter-/linkerkant en voor-/achterkant. Deze verandering van vorm kan leiden tot allerlei fysieke klachten. Wanneer het lichaam weer in alignment gebracht wordt, zijn de voorwaarden gecreëerd om de klachten te doen oplossen.

Wat is Alignment Coaching?

Als mens hebben we niet enkel een fysiek lichaam. Met fysiek bedoel ik alles dat tast- en zichtbaar is voor onze zintuigen. De subtielere lichamen, of vlakken, van de mens zijn moeilijker helder waar te nemen maar wel degelijk aanwezig. Denk maar aan gedachten, emoties en overtuigingen.

We zijn ook uit alignment wanneer deze afwijken van onze Natuurlijke Staat van Zijn. Wat bedoel ik met deze staat? Dit is moeilijk in woorden te vatten. Een poging het te omschrijven: De staat waarin we rust, geluk, vrijheid, overvloed, liefde, verbinding en een gevoel van thuis zijn ervaren.

Vervormingen op de subtiele vlakken leiden weer tot klachten op het fysieke vlak. Zie de subtielere vlakken maar als een voorstadium van het fysieke. Het fysieke vlak is het laatste station zogezegd. Een disbalans op de subtielere vlakken resulteert uiteindelijk ook op het fysieke vlak.

Met Alignment Coaching help ik jou in te zien wat zich afspeelt op jouw subtielere vlakken en gaan we hiermee aan de slag om de balans te herstellen.

Werkwijze

Het starten van een coachingstraject omvat de volgende stappen:

Je staat bewust open voor een coaching/begeleidingstraject.

Dat betekent dat je bereid bent om het proces in te gaan met een open geest en een ander spoor gaan volgen dan je gewend was.

Maak een afspraak.

Zelfs als je niet precies weet wat het is waar je aan wilt werken. Je hoeft niet alle antwoorden te hebben. Een open en nieuwsgierige houding om meer van jezelf te ontdekken is wat je wordt aangeraden. In onze eerste gespreks-sessie zal het je duidelijk worden of dit is wat je op dit moment nodig hebt in je leven of niet. We zullen dan samen de best geschikte methode kiezen die ik aanbied:

  1. AC-gesprek. Dit kan in de praktijk plaatsvinden, maar ook online via videobellen. Ik gebruik hiervoor Zoom. Tijdens ons gesprek stem ik af op de meer subtiele vlakken en help ik je aan de hand van vragen, aanwijzingen en oefeningen. De duur is 50-60min.
  1. AC-fysiek. Dit is een combinatie van een gesprek en een fysieke behandeling. Door mijn ervaring met fysiotherapie en de tastzin zal ik toegang krijgen tot meer informatie over de blokkades en vervormingen van je subtiele lichaam (energielichaam). Het is een dieper en intenser proces, met andere woorden, het accelereert je groei op snelle wijze. Deze behandeling duurt ongeveer 45min en wordt vaak als vrij intens ervaren, op een positieve manier. Het kan zijn dat je hierna wat tijd nodig hebt om de behandeling te laten bezinken.

Ik raad mijn klanten ten zeerste aan om te boeken via de pakketten die ik aanbied, omdat consistentie de sleutel is. Maar als je liever één sessie tegelijk boekt, is dat ook goed.