Over de praktijk

In Staat Zijn Fysiotherapie & Alignment Coaching is een kleinschalige praktijk in Breda waar een persoonlijke en totaalbenadering van cliënten voorop staat.

Mijn Aanpak

In mijn behandelwijze sta jij centraal. Dat betekent dat ik je persoonlijk begeleid bij je herstel.

Tijdens het intakegesprek stellen wij samen een passende behandeling op. Afhankelijk van de methode, bepalen we de frequentie van de behandeling. Daarnaast krijg je ook oefeningen mee naar huis om het herstel te bevorderen.

Diensten

Dunja Schultz

Fysiotherapeut

Praktijkeigenaar Dunja Schultz is al meer dan 15 jaar werkzaam als fysiotherapeut. Ze heeft zich gespecialiseerd in geriatrie fysiotherapie, manuele therapie Marsman, orthopedische revalidatie en dry needling. Je kunt bij haar terecht voor klachten aan je bewegingsapparaat.

‘Ik ben Dunja Schultz, in het kort: oprecht, enthousiast en leergierig. Na een heerlijke studietijd ben ik in 2006 afgestudeerd als fysiotherapeut en kort daarna als maatschapslid aan de slag gegaan in een particuliere praktijk in Gelderland.

Na mijn verhuizing naar Breda ben ik in 2012 in deze regio gaan werken als ZZP-er. Omdat ik fysiotherapie zo’n interessant en veelzijdig beroep vind, heb ik veel tijd besteed aan verschillende cursussen en opleidingen en ben hierdoor breed georiënteerd.

Door mijn werkervaring in verschillende praktijken heb ik een goed beeld kunnen vormen van wat ik belangrijk vind als fysiotherapeut in contact met mijn cliënt. Ik geef graag mijn oprechte aandacht voor de persoon achter de klacht, zodat ik goed kan afstemmen op wat iemand precies nodig heeft.’

#bredafysio #bredafysiotherapie

Alignment Coach

Mijn van nature aanwezige nieuwsgierigheid is altijd een drijfveer geweest om menselijk gedrag te begrijpen. In mijn zoektocht naar antwoorden heb ik veel geleerd. Door verschillende studies te volgen en de continue toepassing en integratie van het geleerde op mezelf, kan ik kennis uit eigen ervaring delen. “Walk the talk” en “practice what you preach” zijn gezegdes uit het Engels die mij op het lijf geschreven zijn. Enkel de kennis en de inzichten  hebben voelt voor mij te droog.

Ter verduidelijking een analogie:

Zie jezelf als het voertuig en de kennis en de inzichten als brandstof. Alle voorwaarden om je te verplaatsen van A (huidige versie van jezelf) naar B  gewenste versie van jezelf) zijn aanwezig. Nu moet je wel naar een versnelling schakelen en gas geven om daadwerkelijk je bestemming te bereiken.

Een verbeterde versie van jezelf word je pas door het toepassen en integreren van kennis en inzichten. Door uit de voor jou bekende comfort zone te gaan  en jouw patronen daadwerkelijk te doorbreken. Dit leidt tot een gedragsverandering die merkbaar is voor jezelf en voor jouw omgeving. Ik word  ontzettend blij wanneer ik zie dat mensen meer vrijheid, meer liefde, meer wijsheid en bredere perspectieven ervaren. In gesprek met anderen verplaats ik me in hun wereld, hun manier van ervaren en hun manier van omgaan met situaties.

Luisteren, ruimte bieden, aanvoelen en invoelen gaan van nature bij mij. Wat je zegt te willen voor jezelf wordt het uitgangspunt van onze interactie. Het verschil tussen jouw huidige en de voor jou wenselijke realiteit is het veld waarin we op ontdekking gaan. Samen onthullen we jouw knelpunten, blinde vlekken en waar je jezelf voor de gek houdt. Wanneer deze aan het licht gekomen zijn wordt jouw volgende stap duidelijk. Verandering is altijd mogelijk wanneer je open en gewillig bent, je bereid bent los te laten wat je kent en stappen durft te nemen naar voor jou onbekend terrein. Ga je mee op avontuur? Let’s play!

Dunja Schultz

Referenties

Zie wat andere klanten zeggen.

I suffer from fibromyalgia and scoliosis, affecting my daily life considerably. I discovered Dunja three years ago, who has been  treating me regularly eversince  with my problems and complaints. In addition to the priceless help with my physical limitations, I would also like to highlight the human quality that I receive from her side and also the necessary empathy in these situations. I have recommended her to friends, who consider her a great professional in every sense.

Ik kwam bij Dunja terecht nadat ik door een burn-out en een scheiding lichamelijk, geestelijk en qua energie enorm uit balans was geraakt. Ik bezocht inmiddels al diverse therapeuten maar zonder het gewenste resultaat. Er was geen overkoepelende therapie voor al mijn diverse klachten.

Al na 1 sessie maakte ze het verband duidelijk tussen mijn fysieke klachten en mijn disbalans op de andere vlakken.
Zij kon mij zeer kundig hiermee helpen. Door onze gesprekken ontdekte ik blinde vlekken in mijn overtuigingen en denkwijze. Dit gaf me handvatten om mee te werken, want uiteindelijk kan alleen ik mezelf veranderen.

Dunja bleek voor mij hét antwoord op mijn zoektocht. Een zoektocht waarin ik een gemis ervaarde van het “praktische” proces van lichaam en geest en de intergratie van intuïtie via de geest ín het lichaam.

Dit was voor mij een verademing.

Dunja is in alle lagen van de bovengenoemde spectra thuis, en geeft je alle ruimte om zelf te ontdekken via welke laag jij jouw hulpvraag (pijn) wil betreden: lichamelijk, geestelijk of intuïtief.

En los daarvan… is ze ook gewoon een hele goeie fysiotherapeute!

Persoonlijke fysio!

Ik kwam bij Dunja voor klachten in mijn schouders en nek, naast oefeningen, massage en dry needling bespreekt ze ook hoe mijn levensstijl impact kan hebben en hoe dit positief te draaien. Dunja is altijd geïnteresseerd, oprecht en zegt waar het op staat! Haar persoonlijke aanpak maar ook haar humor maakt Dunja een geweldige fysio!

Wil je een kundige fysio die intuïtief aanvoelt wat je nodig hebt – lichaam en psyche – dan ben je bij Dunja aan het juiste adres. De behandeling staat voorop, maar er is ook ruimte voor mooie gesprekken en gelach of juist de stilte. Soms maakt ze een rake opmerking of stelt ze een goede vraag, die mij weer een mooi inzicht geeft. Aanrader!

Na mijn herseninfarct en de daaropvolgende revalidatie bleek dat mijn hand niet meer functioneerde (motoriek) en verkrampte. Blijvende wekelijkse fysiotherapie was noodzakelijk. Ik ben nu al jaren onder behandeling van Dunja en zou haar voor geen andere fysiotherapeut willen ruilen. Het intermenselijk contact bij langdurige behandelingen is belangrijk en gelukkig is dat in orde. Je zou kunnen zeggen dat ik naar de wekelijkse behandeling, waarbij nieuwtjes en informatie over allerlei andere onderwerpen worden uitgewisseld, uitkijk.”