Tarieven

Check je polis om te weten hoeveel behandelingen fysiotherapie er in jouw aanvullende pakket zitten. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kan ik je hierbij helpen.

Uit ervaring weet ik dat er veel verwarring is omtrent de verwachting van de duur van een behandeling. Ik plan in de agenda altijd op het hele en halve uur.

Een behandeling fysiotherapie kan in duur variëren, afhankelijk van de klachten en de benodigde behandeling.  Bij In Staat Zijn wordt er 25 minuten voor je vrij gepland waarbij er volle aandacht voor jou is. Dit is vanaf het moment dat je uit de wachtkamer wordt opgehaald tot het verlaten van de praktijkruimte. De 5 minuten die er in dit halve uur overblijven zijn voor de fysiotherapeut om te kunnen schakelen (lees: administratieve handelingen uitvoeren, opruimen, schoonmaken, inlezen) en weer fris te starten met de volgende klant en ook daar weer met volle aandacht bij te kunnen zijn.

Tarieven Fysiotherapie

Behandeling Prijs
Reguliere zitting fysiotherapie € 37,50
Reguliere zitting fysiotherapie aan huis € 47,50
Screening € 10,00
Intake en onderzoek na screening € 37,50
Intake en onderzoek na screening aan huis € 57,50
Intake en onderzoek na verwijzing € 47,50
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis € 57,50
Intake en onderzoek na verwijzing in instelling € 52,50
Zitting geriatrie fysiotherapie € 47,50
Zitting geriatrie fysiotherapie aan huis € 57,50

Tarieven Alignment Coaching

Sessie prijs
Losse sessie € 90,00
5 sessies pakket (85 euro p/s) € 425,00
8 sessies pakket (80 euro p/s) € 640,00
10 sessies pakket (75 euro p/s) € 750,00
15 sessies pakket (70 euro p/s) € 1050,00

Vergoedingen

In Staat Zijn heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Vanuit de aanvullende verzekering:

De behandelingen worden volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering als je die hebt. Hoeveel dit er zijn staat vermeld in je polis en verschilt per verzekering.

Vanuit de basisverzekering:

Indien er sprake is van een chronische indicatie wordt vanaf de 21e behandeling vergoed. Dit betekent dat de 1e 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering dienen te komen of zelf betaald moeten worden. Welke diagnose valt onder een chronische indicatie is vastgesteld op een wettelijke lijst die jaarlijks aangepast kan worden door de overheid. Om aanspraak te kunnen maken op een chronische indicatie fysiotherapie is altijd een verwijzing van een specialist of huisarts nodig. Informeer bij je verzekering of bij mij als je wilt weten of jouw klachten onder zo’n indicatie vallen. Voor het maken van een afspraak voor fysiotherapie zonder chronische indicatie heb je geen verwijzing van een arts nodig.
Kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen standaard 18 behandelingen per jaar vergoed.

Overstappen naar een andere zorgverzekering

Per kalenderjaar kunnen de zorgverzekeraars hun polissen en voorwaarden veranderen. Zo ook het aantal behandelingen fysiotherapie die ze per jaar vergoeden en de bijbehorende premies. De trend van afgelopen jaren leert dat dit jaarlijks een bezuiniging inhoudt. De nieuwe polissen zijn vaak rond november bekend. Tot eind december heb je in ieder geval het recht van verzekering en verzekeraar te wisselen.

Tip: Het loont om goed te vergelijken.

Deze vergoeding tool wordt verzorgd door Zorgpremies.nl